2012. a eelarve aitab luua töökohti ja tagab majandusliku kindluse

Reformierakonna saadikurühma esimees Jaanus Tamkivi märkis riigi 2012. aasta eelarve esimesel lugemisel Toompeal peetud kõnes, et eelarve on koostatud vastutustundlikult, arvestades maailmamajanduses toimuvat. Eelarve sihiks on majanduskasvu ja pensionitõusu tagamine.

Tamkivi kinnitas, et 2012. aasta eelarveprioriteediks on Eesti konkurentsivõime suurenemine. Senisest enam suunatakse raha majandusse, riigi julgeolekusse, haridusse ja sotsiaalsesse kaitsesse. „Suurendame oluliselt riigi poolseid investeeringuid, mis omakorda aitavad luua uusi töökohti,“ rääkis Reformierakonna fraktsiooni esimees Riigikogu kõnepuldis.

”Mul on hea tõdeda, et võrreldes selle aastaga kasvab järgmise aasta eelarves välistoetuste kogumaht 26,1 % võrra,“ sõnas Tamkivi. „Kindlasti on see üheks põhjuseks, miks Eesti huvides on stabiilne Euroopa Liit.“

„Eelarvet lugedes saame kinnitust, et oskame oma riiki arendada ja inimesi hoida. Hoolime oma eakatest – keskmist vanaduspensioni saav eakas inimene saab järgmisel aastal saabuva pensionitõusuga aastas lisaks 156 eurot. Samuti panustame sotsiaaltoetustesse, varasemaga võrreldes ligi 9,2 miljonit eurot enam,“ märkis Tamkivi.

„Eraldi tahan järgmise aasta eelarvest rääkides esile tõsta fakti, et riigimaanteede täiendav hoolduskulude kasv järgmisel aastal on 10,3 miljonit eurot. See teeb elu paremaks kõikjal Eestis,“ lausus.

Jaanus Tamkivi kinnitas, et Reformierakonna fraktsioon annab eelarve toetuseks kolmandiku Riigikogu liikmete häältest.

Lisainfo:

Jaanus Tamkivi
Reformierakonna fraktsiooni esimees
51 15 501

Kategooria: Blogi Kommentaare: 0

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga