Reformierakond on 2009. aasta KOV valimiste võitja!

Tegemised 9.-15.03 2009
Kevadkuu teine nädal möödus töiselt. Peamiseks arutlusteemaks oli uus põhikooli- ja gümnaasiumiseadus (PGS) ning haldusterritoriaalne reform (loe lähemalt: http://lauriluik.ee/lauri-luik/blogi/1851/sundabielu-ehk-haldusreform-kiisleri-moodi)


Märtsipäike tõi lume seest välja ka esimese lumikellukese… Foto: erakogu

Haldusreformi taustal tundub uue PGS-i vastuvõtmine lähiajal ning kiirkorras samuti ebareaalne. Kui Kiisleri sahtlist võetud vana haldusreform on üles rajatud KOV kiirele liitmisele, siis uus PGS tundub sarnane. Nimelt puuduvad omavalitsuste lõikes analüüsid nt põhikooli ja gümnaasiumi lahutamise mõjudest, kuid ka KOV valmisolekust. Täna pole ka eelarvet, kui palju antud reform maksma võiks minna. Selliselt pinnalt on väga raske startida. Ja see teebki mind nende kahe reformi juures ettevaatlikuks. Selge on see, et mõlemat on mingis perspektiivis tarvis, kuid enne nii põhjalike muutuste elluviimist tuleb 9 korda mõõta.

Kolmapäeval toimunud erakonna juhatuses oli samuti üheks teemaks haldusreform. Fraktsioon kujundas seisukoha tänaseks (18.03). Tutvu seisukohaga: http://lauriluik.ee/lauri-luik/blogi/1868/reformierakond-toetab-haldusreformi-kiiret-elluviimist


RE Lääne MKO juhatus. Foto: erakogu

Neljapäeva õhtul kogunesime RE Läänemaa maakondliku organisatsiooni juhatusega Lihula kultuurimajja, et teha vahekokkuvõtted sügisesteks valimisteks valmistumisest. Reformierakond on 2009. aasta KOV valimiste võitja!


HNRK. Foto: erakogu

Reede õhtupoolik (13:) möödus ühes Haapsalu Noorte Reformiklubi (HNRK) noortega edasiste plaanide tegemise lainel. Rääkisin ka 2009. aasta KOV valimistest ning eelpoolmainitud eesmärgist. Hea on tõdeda, et meil on tublid ja asjalikud noored.


Klassiõdedega. Vasakult: Triin, ma, Piret, Annika. Foto: erakogu

Nädalavahetusel toimus Haapsalu Wiedemanni Gümnaasiumi 45. sünnipäevale pühendatud kooli kokkutulek. Tore oli taas klassi- ja koolikaaslastest sõpru ning tuttavaid kohata ning uurida, kuidas elu läheb. Mõelda vaid, 9 aastat on juba lõpetamisest möödas.


… ja neid sai palju:) Foto: erakogu

Kategooria: Blogi Kommentaare: 0

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga