2012. aasta tähtsaim otsus on peretoetuste reformi käivitamine

Juunis erakonna üldkogul ütles Andrus Ansip, et aasta tähtsaim poliitiline teema saab olema lastetoetuste tõusu reform. Seadsime eesmärgiks kahekordistada lastetoetusi abivajavatel ja lasterikastel peredel. Lastetoetuste tõus puudutab umbes 70 000 last. Pered, kus need lapsed elavad, saavad täiendavat raha, paraneb laste elukvaliteet ning võimalused arenguks. Seniseid peretoetusi kelleltki ära ei võeta ega vähendata.

2012. aastal viidi läbi avaliku teenistuse reform, mille tulemusena kaasajastatakse avalik teenistus. Ametnike palgasüsteem muutub läbipaistvamaks ning hüved võrreldavaks erasektoriga. Kaasaegset avaliku teenistuse seadust, mis jõustub 1. aprillil 2013, peetakse Andrus Ansipi kolmanda valitsuse üheks suuremaks reformiks koos haridusreformiga. Reformi tulemusel väheneb oluliselt ka ametnike arv.

Ettevõtlust peab praegune valitsuskoalitsioon tähtsaimaks riigi jõukuse allikaks ja ettevõtluse soodustamiseks on lõppeval aastal tehtud mitu otsust. Alanesid riigilõivud ja lihtsustus kohtumenetlus. Uuest aastast alaneb maksukoormus nii töötaja kui tööandja makstav töötuskindlustusmakse väheneb.

Ka kultuuriaastast on asju, mida meenutada. Avati maailmas ainulaadne Eesti Meremuuseumi Lennusadama väljapanek. Tehti ka kauaoodatud otsus, et Eesti Rahva Muuseumi uus hoone tuleb Tartusse Raadile ning algas ehituse ettevalmistamine. Rõõmustasime suveolümpiamängudelt võidetud olümpiamedalite üle.

Kui soovime paremat tulevikku, peame mõtlema ja tegutsema roheliselt. Seetõttu on hea meel, et tänavu jõudsime Eesti looduskaitse tulevikusuundade paikapanemiseni.  Looduskaitse arengukava üle vaieldi kümmekond aastat, sel suvel jõuti lõpuks kõiki osapooli rahuldava tulemuseni. Arengukava prioriteedid on loodusharidus, looduse mitmekesisuse säilitamine ja loodusvarade säästlik kasutamine.

Vaata ka:
https://twitter.com/lauriluik
http://www.facebook.com/lauriluik

Kategooria: Blogi Kommentaare: 0

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga